Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Vad är företagsekonomi?
Isbn: 978-91-2711-726-6
Förlag: NoK Akademisk
Kategori:
Ekonomi & marknadsföring
Tillgänglig sedan: november 2011

E-bok

Vad är företagsekonomi?

”Företagsekonomi, vad är det egentligen? Frågan verkar kanske lite naiv, men inte för att vi antar att alla vet vad det är, utan för att vi normalt antar att företagsekonomi är ett såpass enkelt definierat och klart avgränsat fält att frågan egentligen inte behövs.
   Där andra vetenskapliga fält har en aura av att vara komplexa och potentiellt allomfattande, ser vi sällan företagsekonomi som något stort mycket mera än det som ekonomer håller på med. Vi brukar nöja oss med bondförnuft av typen ”sånt som har att göra med pengar och slikt”.
   När jag började en ekonomutbildning var detta ungefär vad jag utgick ifrån. Jag förväntade mig att lära mig ett antal tekniker, såsom bokföring, samt lite teorier om hur det ekonomiska fungerade. Jag hoppades väl i smyg att någon skulle berätta hur man blev rik också.
   Såsom så många studerande blev jag i början mycket besviken. Följaktligen var jag i början rätt ointresserad av ämnet jag senare skulle bli professor i. Precis som de flesta andra började jag läsa företagsekonomi för att det verkade ”nyttigt”, och för att det verkade finnas en potential att tjäna pengar genom att läsa det.”

Alf Rehn (född 1972), är professor i företagsekonomi vid Åbo akademi och vid KTH, Stockholm. Hans forskning och övriga projekt finns presenterade på www.alfrehn.com.

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone