Jump to content
Cover for Varje dag är tjuvens dag
Isbn: 978-91-2714-113-1
Publisher: Natur & Kultur
Category:
Novels
Accessible since: February 2015

E-book

Varje dag är tjuvens dag

En man återvänder till Nigeria efter många år i New York. Han landar i ett Lagos som är laddat med barndomens minnen men också något främmande: våld, en plötslig vaksamhet. Berättaren tar in staden genom att röra sig genom den, i buss eller bil; inte sällan fastnar han i en av de evighetslånga bilköer som tillhör dagarnas rytm.

Här finns ”yahoo yahoo”, de unga män som skickar spammejl över hela världen, en gammal kärlek, korrumperade poliser och tjuvar.

För det här är också en bok om tjuvar. Om kolo­nialtidens djupa sår, om en stat som stjäl från sina medborgare, om ropet som ljuder över marknads­platsen, ”Tjuv!” och vad en mobb är kapabel till.

Varje dag är tjuvens dag är en liten bok med stor sprängkraft. Teju Cole rör sig blixtsnabbt mellan det lilla och det stora och ger en fascinerande inblick i ett Nigeria som nu förändras snabbt.

Teju Cole (född 1975 i USA, uppvuxen i Nigeria) fick sitt internationella genombrott med flanörromanen Öppen stad, som kom på svenska 2013. Cole är författare, fotograf och konsthistoriker.


Read sample (Download)
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone