Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Aktörerna
Isbn: 978-87-2687-484-6
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Deckare & spänning True Crime
Tillgänglig sedan: april 2021

E-bok

Aktörerna

Toni Bonetti i Eskilstuna har ett digert brottmålsregister bakom sig. När han släpps från häktet tar han snabbt kontakt med vännerna Halonen och Axelsson. Halonen har redan kommit på en ny plan på hur de ska bli ekonomiskt oberoende för åtminstone en lång tid framöver. Den här gången ska de spränga Sparbanken i Torshälla där det ska finnas ofantligt mycket pengar.

När Sparbanken sprängs går larmet hos polisen. Ska polisen få fast ligan innan de hinner försvinna med pengarna? Vi får följa den spännande upplösningen sett utifrån rättsapparatens olika aktörer i en värld som författaren och den tidigare brottmålsadvokaten Staffan Bergfeldt är väl förtrogen med.

"Aktörerna" är en humoristisk roman som bygger på författarens egna erfarenheter som brottmålsadvokat, men han sätter också fingret på hur det inte alltid fungerar som det borde göra i rättsväsendet. "Aktörerna" är första delen i en serie som följs av de fristående fortsättningarna "Mord men inte på Alvar", "Prästkragar" och "Kalkbrottet".

Staffan Bergfeldt är pensionär från sitt tidigare yrkesliv som advokat i Eskilstuna. Några av hans större mål som han har figurerat i är Hotellbranden i Eskilstuna och det så kallade Flinkmordet.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone