Jump to content
Cover for På kryss med Blixten
Isbn: 978-91-9876-156-6
Publisher: Lydekinus
Category:
Novels Historic facsimile
Accessible since: June 2022
Narrator: Adrian Flensburg
Length: 3 hours 47 minutes

Audiobook

På kryss med Blixten

Joe Bronson verkar inte kunna fokusera på sina studier. Ständigt distraherad av möjligheter till cykling, bollspel, drakflygning och enstaka knytnävsslagsmål så föredrar han äventyrsandan och friluftsfriheten framför att vara inkapslad i ett klassrum fyllt med dammiga gamla böcker. Hans apati mot sina studier leder oundvikligen till en sammandrabbning med hans far, som ger honom ett ultimatum. 

Joe väljer att rymma iväg för att ansluta sig till besättningen på båten Blixten. I den här tonårspojkens ögon, vad kan vara mer spännande, glamoröst och exotiskt än en sjömans sorglösa liv? Även om hans kapten, Franske Pete, är en skum alkoholist så knyter Joe an till sin besättningskamrat "Frisco Kid", en pojke i hans egen ålder vars rikedom av erfarenhet på vattnet gör honom värd att avgudas. Joe inser dock snart att varken en sjömans liv eller båten som han mönstrat på är riktigt vad han förväntade sig att de skulle vara..

På kryss med Blixten är en av Jack Londons(1876-1916) tidigaste böcker och har vackra beskrivningar av San Francisco samt sjölivet utmed Kaliforniens kust under tiden runt sekelskiftet 1900. Efter en originalöversättning av Ernst Lundquist.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone