Jump to content
Cover for Blodland
Isbn: 978-91-8023-723-9
Publisher: Modernista
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: July 2022

E-book

Blodland

»En polisdeckare av världsklass.« Betyg: 5 av 5 - Katrine Hamori, BTJ

»Kim Faber och Janni Pedersen skriver så spännande att jag otåligt väntar på nästa bok.« Lotta Olsson, DN, om Vinterland


Martin Juncker har knappt hunnit tillbaka till jobbet efter en allvarlig operation när en ung kvinna hittas mördad på Amager Fælled. Hon har kvävts till döds och lämnats kvar halvnaken i ett buskage. Hennes kläder ligger prydligt hopvikta på marken vid sidan av kroppen. Det finns inga spår att gå på. Men mordet väcker något till liv i Juncker. För tio år sedan utredde han ett liknande fall, där man aldrig hittade gärningsmannen, och nu kan han inte frigöra sig från tanken att det kan vara samma mördare.
Signe Kristiansen är glad att Juncker är tillbaka. Hon arbetar med ett knivdråp där en ung nynazist mist livet under en politisk aktion i Nørrebro. Två oberoende fall - tills det visar sig finnas en uppseendeväckande koppling.
I svensk översättning av Svante Skoglund.

KIM FABER [f.1955] och JANNI PEDERSEN [f.1968] debuterade 2019 med kriminalromanen Vinterland, som vann Danska kriminalakademins debutantpris 2020. Janni Pedersen är till vardags kriminalreporter på danska TV2. Kim Faber är före detta journalist på Politiken, där han arbetade som nyhets- och kulturjournalist i 25 år. Blodland är den tredje boken i den bästsäljande serien om Martin Juncker.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone