Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Hokus Pokus 5 - Till Skogens hjärta
Isbn: 978-91-7945-803-4
Förlag: Ordfront förlag
Kategori:
Barn & Ungdom Bilderböcker 6-9 år Tecknade serier
Tillgänglig sedan: april 2023
Uppläsare: Ylva Hällen
Length: 47 minuter

Ljudbok

Hokus Pokus 5 - Till Skogens hjärta

Till Skogens hjärta är femte delen i Fabian Göransons Hokus Pokus-serie!

Det är bara en vecka kvar till sommarlovet. Greta Borg har ordnat en utflykt med övernattning i skogen för hela klassen. Först ska de gå upp till Sjövikens högsta punkt och titta på det stora flyttblock som kallas Stenbordet. På andra sidan berget ska det finnas ett vackert vattenfall, och på kvällen avslutas utflykten med korvgrillning och övernattning.

Ida och hennes bästis Ester är exalterade inför äventyret, precis som de flesta andra i klassen. Men några av barnen är oroliga. Det sägs att det finns några som bor i skogen, som kommer fram om natten. Några som inte vill bli störda. Och det ryktas om en mystisk plats som kallas Skogens hjärta. Utflykten börjar bra, solen skiner och alla äter sin medhavda matsäck uppe vid Stenbordet. Men på vägen ner från berget börjar allt gå fel. Det vackra vattenfallet finns inte där det borde vara och ju mer de går runt i skogen och letar, desto mer går de vilse. Till råga på allt försvinner plötsligt Greta Borg!

Snart har den mysiga utflykten förvandlats till en kamp för överlevnad. Medan skymningen faller tappar Ida bort sina klasskamrater en efter en, och snart är hon ensam kvar. Nu står hon öga mot öga med de stora frågorna: Vad är Skogens hjärta? Vilka är varelserna som bor i skogen? Och varifrån kommer egentligen hennes stora, svarta häxhatt?


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone