Jump to content
Cover for Människors mörker: två romaner om besatthet
Isbn: 978-91-8063-672-8
Publisher: Modernista
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: May 2023

E-book

Människors mörker: två romaner om besatthet

Två mästerliga spänningsromaner om åtrå och begär i efterlängtad nyutgåva

Människors mörker: två romaner om besatthet samlar två av Patricia Highsmiths klassiska sextiotalsromaner i en volym.
I Mord för Annabelle [1960] är den unga, begåvade forskaren David Kelsey hjälplöst fast i sina fantasier om Annabelle, en kvinna han tidigare haft en kort relation med. Han har till och med inrett ett hus bara för hennes skull. Där tillbringar han sina helger, försjunken i dagdrömmar. När David får reda på att Annabelle gift sig med en annan man intensifieras besattheten. Han ska ha henne tillbaka, till varje pris.
I Piskan [1965] har författaren Sydney Bartleby upprepade gånger fantiserat om att mörda sin fru. När Alicia försvinner hemifrån efter ett gräl tar Sydney chansen att faktiskt sätta sig in i rollen som mördare. Han rullar ihop en matta som skulle kunna dölja ett lik, bär ut den i bilen och hoppas att grannfrun ska se honom. Kort därefter rapporteras Alicia som försvunnen.
I översättning av Gunnar Isaksson och Ingvar Skogsberg.

PATRICIA HIGHSMITH [1921-1995] är en av den amerikanska litteraturens stora författare. Highsmith är berömd för sina psykologiska thrillers, inte minst serien om Tom Ripley, men har också kommit att värderas högt av litteraturhistorien för debutromanen Främlingar på ett tåg och den lesbiska kärleksromanen Carol. Mord för Annabelle [This Sweet Sickness, 1960] och Piskan [A Suspension of Mercy, 1965] är två av Highsmiths fristående psykologiska romaner.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone