Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Samlade noveller
Isbn: 978-91-7645-434-3
Förlag: Modernista
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: maj 2023

E-bok

Samlade noveller

Ivan Bunins verk är kända för sin melankoli och koncentrerade elegans, med ett noggrant avvägt språk som mästerligt målar upp hans karaktärer. Han ville visa upp ett Ryssland utan försköningar och valde ofta den kämpande landsbygden som motiv för sina många noveller.
Bland urvalet i denna samling finns långnovellen »Mitjas kärlek« som följer den unge Mitjas misslyckade försök att behålla uppmärksamheten hos den avståndstagande Katja. Den skrevs efter att Bunin lämnat Ryssland och cementerade hans popularitet som emigrantförfattare. Andra verk i samlingen är bland andra »Livets bägare« och »Vid sidan av vägen«.
I översättning av Sigurd Agrell.

IVAN BUNIN [1870-1953] var en rysk författare. Med sin rika, formsäkra stil ansågs han av många samtida kritiker och författare som en sann arvinge till den ryska traditionen av realism som etablerades av Tolstoj och Tjechov. Som första rysk tilldelades han Nobelpriset i litteratur 1933. Bland hans mest kända verk finns prosadikten Byn och den självbiografiska romanen Arsenjevs irrfärder.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone