Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Regnbågen
Isbn: 978-91-8662-999-1
Förlag: Modernista
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: maj 2023

E-bok

Regnbågen

I D. H. Lawrences episka roman Regnbågen kastas vi in i en värld av passion, förbjuden kärlek och destruktiva konventioner. Genom berättelsen om tre generationer av Brangwen-familjen utforskar Lawrence de komplexa och ofta motsägelsefulla banden mellan lust, kärlek och frihet.
I den pittoreska landsbygden i England möter vi Ursula Brangwen, en ung kvinna som längtar efter att finna sin plats i världen och att utforska sina egna begär. Genom hennes sökande efter självständighet och äkta kärlek ställs hon inför moraliska dilemman och sociala fördomar som hotar att krossa hennes drömmar.
Med sin djärva och utmanande prosa bryter Lawrence tabun, vilket gjorde att Regnbågen i elva år efter sin publicering 1915 förbjöds i Storbritannien. Det är en provokativ och tankeväckande roman som inte lämnar någon oberörd. Genom sina gripande karaktärer och levande skildringar av samhällets normer och förväntningar erbjuder Lawrence en djupgående reflektion över kärlekens makt och individens kamp för frihet.
I översättning av Elsa af Trolle

D. H. LAWRENCE [1885-1930] var en 1900-talets största engelska författare. Lawrence skildringar av erotik och sexualitet ledde till att flera av hans romaner förbjöds och censurerades. Han levde under fyra år i självvald exil på grund av mottagandet av hans romaner.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone