Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Hennings sista jakt
Isbn: 978-91-8979-845-8
Förlag: Bookea
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: juni 2023

E-bok

Hennings sista jakt

Långt inne i Hälsingeskogen hittas den pensionerade språkläraren Henning Molin död. Han har ett riktigt otäckt sår i tinningen. Jaktlaget som finner honom inser att skadan knappast kan vara självförvållad och tillkallar polisen.


Utredningen leds av kommissarie Jasmina Ahmad som just flyttat från ett problematiskt liv i Stockholm. Till sin hjälp har hon ett par yngre kollegor, men från polisledningen får hon inte mycket stöd.


I byn är ingen vare sig upprörd eller ledsen över att Henning Molin är död. Han var en bitter och besvärlig man som gjorde sig ovän med många. De flesta i byn tycker att det är skönt att han är borta. Men ändå... att ta död på honom var kanske att gå väl långt?


Växelvis med polisutredningen berättas historien om Hennings liv. Den börjar redan innan han föddes, och ger ledtrådar till hur det kunde gå så illa för honom. Varför var han så hatad?


Hennings sista jakt är en berättelse om livet i en liten by förr och nu. Men den handlar också om kärlek och brist på kärlek, om självkänsla och om nödvändigheten av att stå upp för sig själv.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone