Jump to content
Cover for Gåvan
Isbn: 978-91-8094-004-7
Publisher: Modernista
Category:
Novels
Accessible since: June 2023

E-book

Gåvan

I den enastående romanen Gåvan tar författaren Vladimir Nabokov oss med på en fängslande och djupt personlig resa in i konstens och kärlekens förtrollande värld.
Huvudpersonen Fyodor Konstantinovich, en lovande ung författare, förälskar sig huvudstupa i den gåtfulla och förföriska Zinaida Lintvaryova. Men kärlekens utmaningar blir snart till förlust och hjärtesorg när Fyodor inser att Zinaida är en kvinna som aldrig kommer att älska någon som hon älskar sig själv.
Gåvan är en gripande och lyrisk berättelse som utforskar kärlekens besvikelser, passionens kraft och konstens gåtfullhet. Nabokovs suggestiva prosa fångar perfekt karaktärernas inre känslor och tvivel, samtidigt som han reflekterar över den kreativa processen och priset man betalar för sitt eget självförverkligande.
I översättning av Filippa Rolf.

VLADIMIR NABOKOV [1899-1977] föddes i Sankt Petersburg. 1919 flydde han undan den ryska revolutionen till England och levde sedan i livslång exil i Tyskland, Frankrike, USA och Schweiz. Han har publicerat romaner, noveller, dikter och dramatik och fick sitt stora genombrott med romanen Lolita [1955], efter att ha övergått från ryskan till att skriva på engelska. Utöver författarskapet var Vladimir Nabokov även en erkänd fjärilskännare och konstruktör av schackproblem.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone