Jump to content
Cover for Grannskapskontoret
Isbn: 978-91-8979-893-9
Publisher: Bookea
Category:
Feelgood
Accessible since: August 2023
Narrator: Staffan Kolhammar
Length: 3 hours 51 minutes

Audiobook

Grannskapskontoret

Utmed en liten skogssjö löper en landsväg. Intill vägen ligger en oansenlig by. En gång säte för en blomstrande möbelindustri med både tågstation och kaffeflickor, idag bortglömd och slumrande. Men kanske inte så länge till. Vad vår lilla by inte vet är att stora förändringar är i antågande. En karaktär som byn vagt känner sedan tidigare har återvänt.

Följ med Alex - en frånskild pappa med ett kontorsjobb i Huvudstan - på sitt livs resa som tar sin utgångspunkt i tanken: har inte livet mer att erbjuda? Dog mina drömmar någonstans mellan 9-5 i lysrörsbelysningens sken? Tänk om där finns något annat bortom betong och pendeltåg?

"Grannskapskontoret" leker med tanken om vad som skulle hända om man släppte ner ett co-working space i en landsortsby präglad av avfolkning och nedlagda fabriker. Det blir ett möte med gamla minnen, vänner och kärlekar samt mellan stad och landsbygd. En feelgoodroman om det stora i det lilla.

Vikevi Rosengren är två lantisar som numera bor i storstan. Deras dröm om ett annat liv lite närmare naturen var startskottet för denna bok. I dagsläget arbetar Jana som Private Banker och Calle som docent vid Lunds universitet. Han är en av de ledande forskarna i landet just på frågor om distansarbete och kontorsdesign och är en flitigt anlitad föreläsare på bokens övergripande tema.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone