Jump to content
Cover for Malins kung Gurra
Isbn: 978-87-2854-321-4
Publisher: Saga Egmont
Category:
Children's books 9-12 years
Accessible since: September 2023

E-book

Malins kung Gurra

Malin och Gurra går i samma klass, men verkar inte leva i samma värld. När Gurra en dag råkar sparka in en fotboll genom Malins fönster, så ser han helt plötsligt henne.

Om det inte vore för att hon såg sin egen spegelbild, så hade Malin varit säker på att hon var osynlig. Varken klasskamraterna, fröken Kerstin eller hennes pappa ser henne. Malin är ingen man minns eller pratar med, det är ingen som märker att hon finns. Annat är det med Gurra, han är klassens kung. Gurra märks mycket, kanske lite för mycket. Det är alltid han som får skulden när flera borde ha delat den. När alla andra smitit undan så står Gurra själv och får ta all skuld, så hade det alltid sett ut.

"Malins kung Gurra" skildrar hur de mest oväntade vänskaperna kan uppstå.Peter Pohl är främst uppmärksammad för sina barn- och ungdomsböcker, där han lyckas skildra barn och ungas verklighet på ett gripande och realistiskt sätt. Pohl har mottagit flera litteraturpriser, så som Augustpriset för barn- och ungdomsböcker, Astrid Lindgren-priset och Nils Holgersson-plaketten.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone