Jump to content
Cover for Unga kvinnor
Isbn: 978-87-2703-462-1
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels Historic facsimile Romance
Accessible since: September 2023
Narrator: Anna Godenius
Length: 10 hours 59 minutes

Audiobook

Unga kvinnor

Älskad klassiker av Louisa May Alcott!

Systrarna Meg, Jo, Beth och Amy March växer upp i en liten stad i 1860-talets USA. Den äldsta systern Meg är ljuv och vacker men aningens fåfäng. Jo är en livlig flicka som inte låter sig begränsas av det som förväntas av henne. Beth har en mjuk musikalisk själ vars liv präglas av sjukdom och den yngsta systern Amy är lika bortskämd som konstnärlig.

Systrarna bor med sin mor, Marmee, och har ont om pengar. Deras far tjänstgör som pastor i det amerikanska inbördeskriget och familjen får klara sig så gott de kan. Vi får följa systrarna Marchs liv i utvecklingen från den tidiga tonåren till unga kvinnor. Systerskaran utgörs av fyra mycket passionerade och självständiga flickor som var och en utmanar sin tids förväntningar och konventioner.

Kanske drömmer systrarna om att bli rika och uppvaktade, kanske är det den mer trygga och bevandrade vägen de bör välja, men med sina gamla kläder och små skor till trots tycks systrarna March leva ett långt mycket roligare och tillfredställande liv än de fina damerna omkring dem ...

"Unga kvinnor" har filmatiserats ett antal gånger under åren, senast 2019 i regi av den hyllade Greta Gerwig med bland annat Saoirse Ronan, Florence Pugh och Emma Watson i huvudrollerna.Louisa May Alcott var en amerikansk författarinna, abolitionist och feminist. Under sina verksamma år hann hon skriva böcker för alla åldrar inom diverse genrer, men hon nådde störst framgång med sin semibiografiska roman "Unga Kvinnor". Alcotts slående porträtt av starka, självständiga kvinnor och hjärtesorg gör hennes skildringar lika aktuella då som nu.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone