Jump to content
Cover for Analfabetism : det osynliga funktionshindret
Isbn: 978-91-8972-441-9
Publisher: Bookea
Category:
Education Society & Culture Language & Dictionaries
Accessible since: November 2023
Narrator: Hanna K. Schmitz
Length: 5 hours 7 minutes

Audiobook

Analfabetism : det osynliga funktionshindret

"Att vara analfabet är som att vara stum och hörselskadad. Jag hör och ser att människor pratar men jag kan inte svara dem. Där sätter tungan stopp för mig."

Nästan 13 procent av den svenska vuxna befolkningen har inte tillräckliga läsfärdigheter. Detta motsvarar ungefär 780 000 personer i åldern 16 till 65 år. Ändå är analfabetism ett ämne vi sällan talar om i Sverige, denna bok ämnar att ändra på det. Här varvas personliga historier om att leva och arbeta med analfabetism, med forskning och tips.

Författaren berättar om sin uppväxt som barn till analfabeter och utmaningarna familjen stött på. Hon delar med sig av situationer där hon behövt tolka tunga samtal, betala räkningar och hämta ut recept. Det är en berättelse om att bli förälder till sina föräldrar.

I denna bok hittar du även intervjuer med olika individer som har erfarenhet av analfabetism, aktuell forskning i området samt tips och undervisningsexempel. Det är en handbok som förklarar vad analfabetism är och vilka verktyg du kan använda dig av när du möter analfabeter, både för dig som arbetar med analfabeter och dig som bara är intresserad.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone