Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Trippelmordet i Härnösand och fem andra mordfall
Isbn: 978-87-2712-498-8
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: november 2023

E-bok

Trippelmordet i Härnösand och fem andra mordfall

”Trippelmordet i Härnösand, och fem andra mordfall” är en samling som kastar ljus på några av de mest omskakande och gåtfulla mordfallen i Nordens historia. Samlingen består av sex olika mordfall, tidigare publicerade som enskilda titlar, och erbjuder en unik inblick i de polisutredningar som följde på dessa mörka brott.

En mörk skugga kastades över den annars så fridfulla sommaren i Härnösand 2010 när en pappa och hans två barn hittas brutalt mördade. Morden på Pernilla och Engla, som fångade den svenska nationens hjärtan våren 2008. Gripandet av Anders Eklund avslöjade en historia mycket mörkare än någon hade kunnat föreställa sig. Hans koppling till både Pernillas och Englas öden kastar en skugga av skrämmande sanning över dessa händelser. Samlingen belyser också det ökända Spårvagnsmordet, där Elin mördades av en skoningslös man på väg hem från en fest i Göteborg. Följ med i utredningarnas förvecklingar och polisens arbete med att avslöja mördarna.

Samlingen består av: ”Trippelmordet i Härnösand”, ”Julaftonsmordet – en komplicerad gåta”, ”Nathalie mördades av svartsjuk pojkvän”, ”Mord med slaktmask i Grösäter”, ”Morden på Pernilla och Engla” och ”Spårvagnsmordet på Elin i Göteborg”.

Nordisk Kriminalkrönika är ett historiskt verk. Berättelserna och samlingarna är uttryck för den samtid de skrevs i, och kan i enstaka fall ha föråldrat eller kontroversiellt innehåll. Eventuellt stötande material är inte uttryck för förlagets hållning.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone