Jump to content
Cover for Jag tror det bröts, du försvann
Isbn: 978-91-8990-014-1
Publisher: Whip Media
Category:
Memoirs & Biography Education
Accessible since: February 2024
Narrator: Hanna Stensson
Length: 1 hour 31 minutes

Audiobook

Jag tror det bröts, du försvann

"Jag funderar ofta på varför människor inte är mer medvetna om stamning. En gång sade en vuxen person helt utan anledning: 'Du, jag har tänkt på en sak när du pratar, du låter så ... har du något problem med svalget?' Jag blev alldeles ställd och visste inte vad jag skulle svara. Och självklart blev jag ledsen. Jag insåg hur lite många människor vet om stamning."

Tove Selvåg Drott kommer från den lilla orten Ljusfallshammar i Östergötland och flyttade till Stockholm för att utbilda sig till lärare. Ett yrke där Toves stamning märks varje dag på lektioner, möten, utvecklingssamtal och samtal med föräldrar.

I boken Jag tror det bröts, du försvann delar Tove frikostigt och öppet med sig av sina och andras erfarenheter av att stamma. Hon ger också tips och råd till den som inte stammar om hur ett bra bemötande kan se ut. Boken är en värdefull kunskapskälla för alla som kommer i kontakt med personer som stammar, skolpersonal, föräldrar, syskon, vänner, vårdcentraler, logopedmottagningar och familjemottagningar.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone