Jump to content
Cover for Skogstokig
Isbn: 978-91-8073-639-8
Publisher: Visto förlag
Category:
Short stories
Accessible since: February 2024
Narrator: Torbjörn Löwendahl
Length: 5 hours 49 minutes

Audiobook

Skogstokig

En nydumpad och arbetslös kille i 25-årsåldern tröstar sig själv genom att köpa en vespa. Men säljaren har även ett annat fordon och en mycket speciell resa i åtanke för den unge mannen.

Via Facebook får Axel reda på att han har blivit farfar. Mitt i uppståndelsen rullas en bister verklighet upp som kommer att förändra hans liv. Och många andras.

Efter en infekterad vårdnadstvist paddlar en livstrött historielärare kanot i den argentinska vildmarken. Färden i forsarna tar en oväntad vändning och snart bestämmer han sig för hur han ska möta döden.

I elva berättelser skildras människans strävan att behålla makten över sig själv i en krävande omvärld. Då och då skymtar även offerskapet till. En roll vi ibland omedvetet väljer för att slippa det ansvar vi alla behöver ta över våra liv.

Sedan 2003 har Joakim Muschött ägnat sitt liv åt att utveckla andra människor. Han har blivit utsedd till en av Sveriges bästa coacher och även varit engagerad i Mansjouren. Med tidigare verk som Dikter som går att läsa, Mera mod bejaka din rädsla och våga mer, romanerna Turisterna och Femklövern samt flera artiklar om mod, uppvisar Muschött många kvalitéer. Nu debuterar han som novellförfattare med Skogstokig.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone