Jump to content
Cover for Sista rollen
Isbn: 978-91-7799-681-1
Publisher: Louise Bäckelin Förlag
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: February 2024

E-book

Sista rollen

Nikolaj Kalnins har ett mörkt förflutet i Sovjetunionen och lever sedan år tillbaka i exil på Seychellerna när en storm närmar sig ön Mahé. Strax innan ovädret drabbar ön läser han en till synes obetydlig notis i tidningen som väcker frågor. Är hans hemlighet ännu väl bevarad eller har det förflutna till sist hunnit ikapp honom?

Psykologen Audrey befinner sig på Gotland för att läka sig själv efter ett turbulent år. En dag tar en amerikan vid namn Harold Montgomery in på samma Bed & Breakfast och vill bekänna sina synder för henne. Men kan hon hjälpa honom? Eller har han kommit till henne av en annan anledning? När han börjar tala om en man vid namn Nikolaj Kalnins blir hon misstänksam då hon upptäcker likheter med en fiktiv karaktär i en av böckerna som står i bokhyllan på Gotland. Harold berättar att Nikolaj Kalnins dött i en storm, men är det verkligen så eller har Harold något med hans död att göra?

Sista rollen är en intrikat spionroman där kalla krigets skuggor sträcker sig in i vår tid. Det är den avslutande, fristående delen i en trilogi om rollspel och identitet.

LISA CHRISTENSEN debuterade 2020 med romanen Spela roll och nominerades samma år till Adlibrispriset som Årets debutant. 2022 kom den psykologiska spänningsromanen Sista säkra som nominerades till Årets bästa deckardebut 2022 av Svenska Deckarakademin. Lisa har rötter i Sverige och USA och har bland annat bott på Seychellerna och i London.

Sagt om tidigare böcker i serien:

"Spännande och välskriven." TV4 Nyhetsmorgon

"Lisa Christensen snuddar vid spiongenren men omfamnar så mycket mer." Kulturnytt, P4

"Ohyggligt spännande berättelse med många bottnar och en vindlande intrig som tar andan ur läsaren." Expressen Söndag

"I denna psykologiska thriller finns originalitet, kreativitet och en riktigt imponerande intrigkonstruktion.” Kapprakt


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone