Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Grönland tur och retur
Isbn: 978-91-8991-292-2
Förlag: Bookea
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: februari 2024
Uppläsare: Anna AI
Length: 9 timmar 49 minuter

Ljudbok

Grönland tur och retur

Inte förrän hon har tagit sig bort ifrån Per-Åke, inser sjukgymnasten Kerstin Falk hur han har kontrollerat henne under hela äktenskapet. Hon lämnar abrupt sitt liv som hemmafru på landsbygden i Småland, lämnar sina barn, föräldrar, vänner och hundar och hamnar av en slump i en liten stad på Grönlands västkust. Där hittar hon en plats där Per-Åke inte kommer åt henne, men det innebär också att hon inte heller kan vara tillsammans med någon av dem hon älskar mest.

Sakta börjar ändå en vardag forma sig för henne i det annorlunda och krävande land där hon ska stanna i tre år enligt ett kontrakt med sin uppdragsgivare Hjemmestyret. Nu börjar hon bestämma över sig själv och arbeta med det hon är utbildad för. Vänskap och samhörighet växer fram och sakta återvänder hennes självförtroende och handlingskraft.Vardagslivet på Grönland flätas samman med natur och klimat till en fascinerande helhet som fångar henne helt och fullt.

När det är dags för Kerstin att binda ihop alla lösa trådar hon lämnade efter sig i Småland, tvekar hon inte. Återkomsten hem blir både lyckad och ett fiasko, men hon gör det hon känner att hon måste. Då, äntligen, är hon fri från alla hinder att bygga upp en ny tillvaro.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone