Jump to content
Cover for Lukas evangelium och Apostlagärningarna
Isbn: 978-91-8891-622-8
Publisher: Stiftelsen Svenska Folkbibeln
Category:
Religion & Beliefs
Accessible since: April 2024
Narrator: Swen Bergling
Length: 5 hours 49 minutes

Audiobook

Lukas evangelium och Apostlagärningarna

Änglar förkunnar hans födelse. Profeter pekar ut hans väg. Och när han vuxit upp, träder Jesus fram med ett budskap om kärlek och medmänsklighet. De religiösa ledarna räds hans popularitet och röjer honom ur vägen, men även när korsets spikar drivs genom hans händer ber han ”Far, förlåt dem, för de vet inte vad de gör”.

Lukas som skrivit detta evangelium är en noggrann historiker som sammanställt en bredd av olika källor och särskilt tagit fasta på Jesu möten med kvinnor och andra som var marginaliserade i det dåtida samhället.

Efter evangeliet kommer Lukas uppföljare Apostlagärningarna, som skildrar hur Jesus sänder ut sina lärjungar att sprida budskapet över hela Medelhavsområdet. Judar, greker och romare finner hopp och kärlek genom tron på Jesus, från Jerusalem och ända till huvudstaden Rom.

Texten är hämtad från Lukasevangeliet och Apostlagärningarna ur Bibeln, världens mest lästa bok med miljarder exemplar i tryck. Språkdräkten är från Svenska Folkbibeln, en traditionell och grundtexttrogen bibelöversättning med bred förankring i svensk kristenhet.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone