Jump to content
Cover for Paulus brev
Isbn: 978-91-8891-624-2
Publisher: Stiftelsen Svenska Folkbibeln
Category:
Religion & Beliefs
Accessible since: April 2024
Narrator: Swen Bergling
Length: 5 hours 49 minutes

Audiobook

Paulus brev

Vad innebär det för en modern stadsmänniska att tro på Jesus på Nasaret? Det är Paulus ärende i hans tretton brev som bevarats bland Bibelns blad. Hans samtidigt andliga och vardagspraktiska tolkning av Jesu budskap för Romarrikets breda befolkning har bildat basen för det vi idag känner som kristendom. Här samlas hans korrespondens i ungefärlig kronologisk och logisk ordning.

Efter praktiska livsregler och konfliktlösningar i Tessalonike och Korint kommer en reflektion över rättfärdiggörelsen till Rom och Galatien. Därefter kommer kosmiska Kristusperspektiv i fångenskapsbreven till Filippi, Efesos och Kolosse samt personliga tilltal till lärjungarna Filemon, Titus och Timoteus. Andra Timoteusbrevet är skrivet som avsked och andligt testamente strax före hans martyrdöd i Rom.

Texten är hämtad från Paulus brev i Bibeln, världens mest lästa bok med miljarder exemplar i tryck. Språkdräkten är från Svenska Folkbibeln, en traditionell och grundtexttrogen bibelöversättning med bred förankring i svensk kristenhet.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone