Jump to content
Cover for Meridianer
Isbn: 978-91-8991-215-1
Publisher: Bookea
Category:
Novels
Accessible since: April 2024

E-book

Meridianer

”Vi ska göra allt det där lättsinniga, Pauline. Men först vill jag att du ska veta att olyckan på Korsika, den slog rakt in i våra liv långt senare, som en fördröjd rikoschett.”

Sommaren 2016 befinner sig Marsha i sydvästra Frankrike, hemma hos sin mans bror. Terrorattentatet i Nice och den tryckande värmen genomsyrar nyhetsrapporteringen men Marsha är mer upptagen av att försöka hitta tillbaka till sig själv, och tilliten till livet, efter att nästan ha förlorat sin man Marc några år tidigare. Något som kanske inte behövt hända om makens familj inte hade tystat ett annat trauma, i brödernas barndom.

”Ett skott i en annan tid. Ett efterskalv.”

Ingen av de levande verkar förstå hennes besatthet av att bryta tystnaden. Men i svågerns förråd, bakom en scooter och ett trasigt tvättställ, väntar svärmodern Pauline. Sedan fyrtio år tillbaka.

I en urna.

Hon, om någon, borde väl veta vad som verkligen hände på Korsika 1975?

”Meridianer” är en fängslande berättelse om hur forna generationers val klingar in i nästa. En roman om kärlek, systraskap och ytterst – hur en bruten tystnad kan leda till försoning och acceptans.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone