Jump to content
Cover for Systrar i krigets spår
Isbn: 978-91-8073-656-5
Publisher: Visto förlag
Category:
Novels History
Accessible since: April 2024

E-book

Systrar i krigets spår

Flyglarmssirenerna lät nu ihållande. Det kunde bara betyda en enda sak. Herregud, det är på riktigt! Ern skrek med skärrad röst. Agnes mage knöt sig. Käkarna spändes. Ögonen stirrade rakt fram utan att veta på vad. Så mindes hjärnan något som den grönögda kvinnan sagt och Agnes vaknade ur sitt paralyserade tillstånd.

Agnes flyr tillsammans med sin lilla dotter och sina systrar genom ett Tyskland i krig. För sina sista slantar köper de tågbiljetter som ska ta dem söderut. Men de hinner inte lämna perrongen innan bomberna rasar ner över Dresden under ödesnatten den trettonde februari. Efter en flykt som blivit både längre och svårare än hon någonsin har kunnat föreställa sig landar de till slut i Baden-Baden. Nu ska de äntligen få börja om.

Men krigsslutet blir inte enbart den lättnad de hoppats på. Fattigdom och svält lägrar i landet och Agnes försöker reda i de trassliga familjerelationerna. Räddningen blir ett hotell, en plats där Agnes hoppas att människor kan stanna upp och landa. Dottern Leonore växer upp i ett kärleksfullt hem, men som ändå präglas av sorg och oro. Skavet blir som tydligast när hon väljer att gå sin egen väg, en väg som hennes egen mor aldrig haft möjligheten att välja.

Systrar i krigets spår är en roman som bygger på en sann historia och utspelar sig både i Tyskland och Sverige. Agnes och Leonore är författarens släktingar. Nu för hon vidare deras historia om krig, flykt och evig kärlek genom allt.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone