Jump to content
Cover for Tant Klant har tur i oturen
Isbn: 978-91-8073-744-9
Publisher: Visto förlag
Category:
3-6 years Children's books with pictures
Accessible since: April 2024
Narrator: Mikael Rosengren
Length: 23 minutes

Audiobook

Tant Klant har tur i oturen

Vet du vad skrock är? Det är inte så lätt att förklara, men det handlar om att man tror att olika saker ska hända bara för att vissa saker sker. Till exempel att man ska få otur om en svart katt går över gatan, eller om man går under en stege eller visslar inomhus.

Knasigt? Ja, kanske, men många människor tror på skrock. Tant Klang till exempel. Eller Tant Klant som hon kallar sig själv för att hon tycker att hon har så mycket otur. Oj, oj, oj ... jag är verkligen en Tant Klant! brukar hon säga. Men kanske har hon mer tur än otur om hon bara tänker efter?

Visst är det lite märkligt att skrock fortfarande hänger med oss i vårt moderna och upplysta samhälle. Att vi fortfarande spottar tre gånger (om än bara tyst för oss själva) när vi ser en svart katt gå över vägen, att vi tar ett skutt över A-brunnar och att det bär emot att lägga nycklarna på bordet.

Varför är det så? Och vill vi att det ska vara så?

De frågorna utforskar den här boken med barnets klarsynta ögon, och ger både barn och deras föräldrar (och andra vuxna högläsare) något att prata om. 


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone